PetanquePetanque

Hornbæk IdrætsForening

           

Arkiv 2001

 

31. december 2001:

SNEPETANQUE MELLEM

FØRSTE- OG ANDETHOLD

Lige siden holdturneringen i Dansk Petanque Forbund sluttede i starten af september har man forsøgt at få en kamp i stand mellem klubbens to licenshold. Det lykkedes først at arrangere et møde mellem de to hold søndag 30. december. Og da lå sneen smuk og decimetertyk over anlægget. Jørgen Timmann fra "andetholdet" har skrevet denne beretning fra det usædvanlige møde på et usædvanligt underlag:

At det blev til vores første "Sne-petanque" turnering, bygger nok mere på de tilfældigheder, som formodentlig skulle/kunne findes i, at 1. Hold's helt aldeles fremragende boss Henning Jørgensen havde de allerstørste problemer med at få samlet sine tropper.

Vi, på 2. holdet, under myndig og stærk ledelse af vores helt fantastisk charmerende boss Gitte "Varnæs" Pedersen, var efterhånden af den opfattelse, at 1. holdets medlemmer var blevet så psykisk chokerede over vor uskyldige udfordring, at det var årsagerne til de mange løbende udskydelser af den endelige kampdag.

Sidste chance for at lade dette arrangement løbe af stablen måtte blive den absolutte og uigendrivelige sidste søndag i året 2001. At denne dag så skulle blive en dag, hvor en smuk dyne på ca. ½ meter sne lå hen over vore baner, generede ikke organisationstalenterne "Varnæs" og svoger Henning. "Vi organiserer bare et snerydningshold og gør tre baner klar". Og som sagt så gjort.

Som en lille forklaring til den tilfældige forbipasserende, som måtte være ubekendt med Hornbæk Petanque Klubs interne hygge og øvrige affærer skal nævnes, at klubben har to licenshold, og at vi i 2. Hold begyndte at opleve, at 1. Hold læste "1. Hold" som "Første holdet" !!!!!!.

Denne måde at opfatte tingene på følte vi, for god ordens skyld og i al uskyldig venskabelighed, lige måtte stå for en nærmere prøve.

Jeg (Deres ærbødige undertegnede) tillod mig i forbindelse med vort 2. Hold's dejlige og hyggelige års-afslutnings-kom-sammen hos Gitte og Erik "Varnæs" Pedersen at argumentere for / udfordre 1. Holds boss (Henning Jørgensen), som tilfældigvis havde vovet sig ind i løvens egen hule på denne festdag.

Det var klart synligt, at den stakkels Henning måtte igennem hele sit indre følelsesregister samt op til flere glas rødvin og måske en enkelt øl før udfordringen / handsken med lidt besvær blev samlet op.

Dagen, søndag den 30 december 2001, var en ualmindelig smuk dag, koldt men med en pragtfuld ro over landskabet, kun brudt af de friske stemmer fra alle 16 fremmødte deltagere samt en særdeles aktivt deltagende tilskuer (Bjørn = Harry' Duus´ hund).

Den første varme (indre) blev sikret ved hjælp af lidt Gammel Dansk, kaffe, varm kakao, kolde øller !! og vand !! samt noget lækkert wienerbrød fra Lars og Kirsten DK Hansen.

Vore modstandere, 1. Hold, stillede op i en frygtindgydende sammensætning, nemlig Henning (holdboss og tidligere klubmester), Joe Joe Johnston (klubmester), Lasse Christensen (All-over mester), Michael Jørgensen (tidligere klubmester og deltager ved NM), Harry Duus og Jørgen Bo Wind (begge smugtræner med succes i andre turneringer rundt om i landet), Lars DK Hansen (som er overordentlig giftig i sine kast) og Peter Hansen (også eksmester og som indtil denne hin minderige dag altid havde slået undertegnede i petanque kampe).

Imod disse jætter stod vi, 2. Hold, udfordrerne, med Gitte (holdboss), Erik "Varnæs", Jørgen (Deres ærbødige), Kirsten Madsen, Kirsten DK Hansen, Ingrid Korsholm, Inge Fisker og Bodil Frederiksen.

Vi skulle naturligvis spille efter de turneringsregler, vi også spillede efter i vores normale licenskampe, dog modificeret en lille smule, idet vi aldrig tidligere havde spillet på is-baner med sne-bander. Vores ærede modstandere havde desuden opstillet en grill, hvorpå de opvarmede deres kugler, således at de rent faktisk kastede med glødende jern og ved hjælp heraf kunne brænde huller i de smukt forberedte baneanlæg.

Vi startede med at spille en triple og to doubler. Førsteholdets triple bestående af Peter H., Lars-DK og Harry spillede fremragende men tabte efter en virkelig hård kamp til Ingrid, Bodil og Jørgen med 13-1.

Den ene double med 1. Hold's Jørgen Bo og Joe måtte efter en barsk fight bøje sig overfor det altid velspillende par Kirsten M. og Erik "Varnæs" med 13-7, og kun sort uheld gjorde, at vi tabte den sidste double 9-13. I denne kamp var der også tale om en næsten helt urimelig matchning, idet 1. Hold havde sammensat All-over mesteren Lasse med Ungdoms-NM-spilleren Michael. Inge Fisker og Kirsten-DK gjorde en fremragende modstand og at tabe med 9-13 var næsten at betragte som en sejr.

Første rundes resultat viste så i al grusomhed, at 1. Holdet var bagud med 1-2. Og efter indtagelse af diverse legale former for hjerte- og psykestyrkende stoffer sammensattes holdene for sidste og afgørende spillerunde, bestående af 2 tripler og en single.

Førsteholdet lod deres single bestyre af deres unikt spillende Ungdoms-NM-spiller Michael. Overfor denne "monster-modstander" stillede vi med Erik "Varnæs". "Varnæs" var tydeligt inspireret af sin fantastiske double-kamp. Han havde fundet sin anden ungdom og under akkompagnement "af tusind stemmers styrke" kørte han i hastigt tempo og i allerværste upædagogiske vis sin unge modstander ud af isbanen med et resultat på 13-6 i hr. "Varnæs" favør!!!

Nu stod det pludselig 3-1 til 2. Hold, og for at 1. Hold skulle redde bare lidt af æren, skulle de sidste to kampe vindes. Førsteholdets ene triple bestående af Joe, Jørgen Bo og Harry måtte mobilisere næsten en unaturlig overmenneskelig indsats for at slå vores stærke piger, Kirsten M, Kirsten-DK og Inge med 13-5, et resultat som ikke yder retfærdighed overfor vort velspillende team.

 

Den sidste triple med Henning, Lars-DK og Lasse fra 1. Hold imod Ingrid, Bodil og Jørgen var nu ret afgørende for 1. Hold's psyke - uafgjort eller tabe !!!!

Kampen bølgede frem og tilbage, og midt i det hele blev Lasse nødt til at "stå af", idet en af hans helt utilregnelige kunder ønskede hans omgående besøg, hvorfor han i løb forlod "den synkende skude". Som de gode sportsfolk vi fra 2. Hold nu var, så tillod vi at Peter H. trådte ind i stedet for Lasse.

Under meget kraftig støtte og heppen fra en tilskuer "med tusind stemmers styrke" og Bodils og Ingrids helt fremragende spil, lukkede vi seancen med et resultat på 13-10 (i vor favør).

Dette resulterede i jubelscener, som var det en OL-medalje, der var hentet hjem.

For at yde fuld retfærdighed til 1. Hold, så vandt de da to af de seks kampe.

Eller det kunne da med andre ord siges, at de fik en meget flot 2. plads.

Efter kampene kom der en udtalelse fra en af 1. Hold's deltagere, som dog betingede sig fuld anonymitet, mens han klappede sin schæferhund, at han regnede med at spille sig af 1. Hold og håbede så, at han kunne kvalificere sig til at komme på 2. Hold.

For helt egen regning og uden at have konsulteret min holdboss, Gitte respektive mine fremragende spillende holdkammerater, tør jeg da godt sige - som de gode sportsfolk vi nu altid har været - at vi sikkert nok vil være modtagelige for revanche.

 

Af hensyn til kvaliteten i vort spil vil vi dog ikke være klar, før vi har fået armene ned igen.

 

Godt nytår til alle og i håb og mange sjove og spændende kampe i 2002 ønskes af

Jørgen Timmann

3. december 2001:

LASSE CHRISTENSEN

BLEV ÅRETS DK-MESTER

Årets sidste rødvinsturnering, der traditionen tro afvikles første søndag i advent, tegnede til at blive en spændende affære, idet ikke færre end fire spillere havde mulighed for at sikre sig den prestigefyldte titel som årets "DK-mester 2001". Det var den der tidligere hed all-over-mesterskabet.

Lasse Christensen havde inden sidste spilledag 23 point – tæt forfulgt af sidste års mester Kirsten Madsen med 22. Men også Jørgen Timmann og Grethe Wiedemann havde chancen for at løbe med titlen med deres 21 point.

20 var mødt frem i det kolde vejr og det blev besluttet af spille fem runder med skiftende makkere. Der blev dog aldrig spænding om resultatet, idet ingen af de fire mesterskabskandidater var i stand til at blande sig i topstriden. Det blev en ren pigeopvisning med Runa Brokær som nr. 1, Kirsten DK Hansen på andenpladsen og Ingrid Korsholm på tredjepladsen. Dermed blev der kun et enkelt point for at stille op til "fire-banden" og Lasse Christensen kunne for første gang kåres som mester. Og det var fortjent. Lasse har kun deltaget i otte af årets 12 turneringer, men via fire førstepladser og to andenpladser var det nok til at erobre førstepladsen fra Kirsten Madsen, der var med i 11 ud af de 12 turneringer og tegnede sig for tre førstepladser, en anden og en tredjeplads.

Tre spillere var med i samtlige 12 turneringer. Det var Grethe og Karl Wiedemann samt Henning Serup. I alt 38 spillere deltog i løbet af 2001, hvilket var en kraftig tilbagegang fra 2000, hvor 50 deltog mindst én gang.

Alligevel var der fremgang at spore. De 12 turneringer i 2001 havde i gennemsnit deltagelse af 18,7 spillere mod 17,8 i 2000s 13 turneringer. Det højeste deltagerantal nåede vi til midnats- og jubilæumsturneringen i august, hvor der var 30 deltagere, mens turneringen 21. juli, som blev afviklet på en varm sommerdag, hvor der samtidig var afslutning på Drage VM på Hornbæk Havn, kun trak 13 deltagere.

3. december 2001:

RØDVINSTURNERINGER 2001

I løbet af 2001 blev der afviklet 12 rødvinsturneringer. I hver turnering blev der givet 4 point til vinderne, 3 points til nr. 2, 2 point til nr. 3 og 1 point til de øvrige deltagere. Den spiller, der ved årets slutning havde samlet flest point, blev kåret som "DK-mester".

Afviklede turneringer:

Lørdag 10. marts:

Nr. 1: Lasse Christensen og Harry Duus

Nr. 2: Gitte Pedersen og Lars Hansen

Nr. 3: Kirsten Madsen og Joe Johnston

(19 deltagere)

Lørdag 31. marts:

Nr. 1: Alice Ibsen, Svend Hermansen og Lasse Christensen

Nr. 2: Henning Serup, Rasmus K. Christensen og Grethe Wiedemann

Nr. 3: Henning Jørgensen, Harry Duus og Hans Holten

(15 deltagere)

Skærtorsdag 12. april:

Nr. 1: Mark Johnston, Karl Wiedemann og Erik Ibsen

Nr. 2: Kirsten Ø. Hansen, Jørgen Timmann og Svend Hermansen

Nr. 3: Irene Serup, Lars DK Hansen og Joe Johnston

(22 deltagere)

Lørdag 28. april:

Nr. 1: Lasse Christensen og Harry Duus

Nr. 2: Jeanne Simonsen og Hans Holten

Nr. 3: Alice Ibsen og Jørgen Timmann

(18 deltagere)

Lørdag 16. juni:

Nr. 1: Runa Brokær

Nr. 2: Kirsten Madsen

Nr. 3: Erik Ibsen

(16 deltagere)

Lørdag 21. juli:

Nr. 1: Grethe Wiedemann og Kirsten Madsen

Nr. 2: Alice Ibsen og Jørgen Timmann

Nr. 3: Runa Brokær og Karl Wiedemann

(13 deltagere)

Fredag 3. august:

Nr. 1: Kirsten Madsen og Erik Helmer Pedersen

Nr. 2: Rasmus K og Lasse Christensen

Nr. 3: Jørgen Bo Wind og Joe Johnston

(30 deltagere)

Lørdag 1. september:

Nr. 1: Grethe Wiedemann og Jørgen Timmann

Nr. 2: Harry Duus og Erik Helmer Pedersen

Nr. 3: Gitte Helmer Pedersen og Henning Serup

(17 deltagere)

Lørdag 13. oktober:

Nr. 1: Lars DK Hansen og Erik H. Pedersen

Nr. 2: Henning Serup og Svend Hermansen

Nr. 3: Ingrid Korsholm og Jørgen Timmann

(18 deltagere)

Lørdag 27. oktober:

Nr. 1: Kirsten Madsen og Lasse Christensen

Nr. 2: Kirsten DK Hansen og Søren Duus

Nr. 3: Jørgen Timmann og Alice Ibsen

(16 deltagere)

Lørdag 17. november:

Nr. 1: Jørgen Bo Wind og Peter Hansen

Nr. 2: Grethe Wiedemann, Gitte Helmer Pedersen og Lasse Christensen

Nr. 3: Erik Helmer Pedersen, Søren Duus, Jørgen Timmann

(20 deltagere)

Søndag 2. december:

Nr. 1: Runa Brokær

Nr. 2: Kirsten DK Hansen

Nr. 3: Ingrid Korsholm

(20 deltagere)

Slutstillingen efter 12 turneringer:

Lasse Christensen

24

Kirsten Madsen

23

Jørgen Timmann

22

Grethe Wiedemann

22

Harry Duus

18

Henning Serup

17

Erik Helmer Pedersen

17

Runa Brokær

17

Karl Wiedemann

16

Lars DK Hansen

16

Alice Ibsen

16

Svend Hermansen

15

Kirsten DK Hansen

15

Erik Ibsen

12

Jørgen Bo Wind

12

Gitte Helmer Pedersen

10

Søren Duus

10

Jeanne Simonsen

9

Joe Johnston

9

Irene Serup

9

Rasmus K. Christensen

7

Henning Jørgensen

7

Peter Hansen

7

Ingrid Korsholm

7

Hans Holten

6

Bodil Frederiksen

6

Mark Johnston

4

Bertel Orland

4

Kristian Dalsgaard

3

Peter Fisker

2

Inge Fisker

2

Bent Bæk

1

Martin Helmer Pedersen

1

Vibeke Nielsen

1

Anne Marie Jørgensen

1

Mia Grønlund

1

Axel Nielsen

1

Lise Nielsen

1

28. oktober 2001:

FØRERFELTET BLEV TRUKKET UD

Førerfeltet i kampen om årets DK-mesterskab blev trukket ud som coctailpølser på et grillspyd, da den tiende og tredjesidste rødvinsturnering blev afviklet lørdag 27. oktober. To af de omkring en halv snes spillere, der før turneringen havde chance for at vinde DK-mesterskabet, trak hinanden som medspiller i doublespillet med otte deltagende par.

Øverst oppe på spydet sidder Kirsten Madsen, der vandt i fjor, og lige efter kommer Lasse Christensen. De to fandt sammen efter medspiller lodtrækningen og vandt på en typisk oktoberdag, som startede med regn og sluttede i mildt opholdsvejr med solstrejf foran Kirsten DK Hansen og Søren Duus. Det placerer Kirsten Madsen på førstepladsen med 21 point, men lige efter følger Lasse Christensen med 20. Og efter dem kommer Jørgen Timmann med 19, Grethe Wiedemann med 18 og Harry Duus med 17. Og det er blandt disse fem, at DK-mestereren anno 2001 skal findes, idet nr. 6 Henning Serup med 15 point nu kun i teorien kan hente Kirsten Madsen.

At Lasse Christensen er på andenpladsen er lidt af en præstation. Han har kun deltaget i seks af årets ti turneringer, men han har vundet de fire og er blevet nr. 2 i én. Derimod har Kirsten Madsen samlet givtige point ved at møde frem til ni ud af de ti turneringer. Hun har vundet tre og er blevet nr. 2 og 3 i én turnering.

Årets næstsidste rødvinsturnering spilles lørdag 17. november kl. 12 og den store afslutning finder sted søndag 2. december kl. 10, hvor der traditionen tro serveres gløgg, Bodil Frederiksens ølkage og måske meget mere…

23. oktober:

RØDVINSTURNERING PÅ LØRDAG

På lørdag 27. oktober kl. 12 afvikles den tiende og tredjesidste rødvinsturnering i år. Og kampen om at blive den samlede vinder af DK-mesterskabet bliver mere og mere intens.

Før turneringen lørdag 13. oktober lå tre spillere i spidsen med 16 point. Det var sidste års mester Kirsten Madsen samt Grethe Wiedemann og Harry Duus.

Til turneringen 13. oktober mødte Harry Duus ikke op og da både Kirsten Madsen og Grethe Wiedemann ikke blev blandt de tre bedste, og dermed kun indkasserede ét point for at møde op, rykkede konkurrenterne nærmere.

Kirsten og Grethe fører nu med 17 point og har fået følgeskab af Jørgen Timmann, der blev nr. 3 sammen med Ingrid Korsholm. Men inden de sidste tre turneringer har op mod et dusin spillere chancen for at løbe med titlen, når den sidste turnering afvikles søndag 2. december.

Vinder 13. oktober blev Lars Hansen og Erik Helmer Pedersen, som besejrede Henning Serup og Svend Hermansen i finalen.

29. september:

FACIT I DPF-TURNERINGER

Dansk Petanque Forbund har afsluttet sine holdturneringer. Hornbæk deltog med to hold i den laveste række, regionalserien, og begge blev nr. 3 i deres puljer. Førsteholdets pulje blev vundet af Jonstrup, mens andetholdets pulje havde Tune som vinder.

De otte puljevindere på landsplan afviklede i weekenden 22.-23. september oprykningsspil til 2. division. De fire bedste rykkede op og både Jonstrup og Tune slap gennem nåleøjet sammen med Høng og P 96 fra Amager.

Ned i regionalserien rykkede Karleboule fra Nivå, Hvidovre 2, Vennernes PK fra Næstved og Kalundborg.

Vinder af elitedivisionen og dermed dansk mester blev atter en gang Hedebo fra Karlslunde foran Odense og Nykøbing F. Øbro-2100 rykker ned i 1. division og erstattes med Holbæk. Ned i 2. division rykkede Odense 2, Kirke Såby, Nordfalster og Rødovre og op i 1. division kom Slagelse, Tappernøje, Petanque Terrible fra Bjerringbro og Ballerup.

24. september 2001:

TREDJEPLADS VED AMTSMESTERSKAB

Ingrid Korsholm og Inge Fiskers hold sikrede sig en tredjeplads ved DGIs amtsmesterskaber, der blev afviklet i Frederikssund 23. september.

Fire hold havde kvalificeret sig til finalestævnet. Foruden Hornbækholdet var det hold fra Frederikssund, Tikøb og Espergærde.

Der blev før frokost spillet semifinaler. Her trak Hornbæk-holdet Frederikssund, der gik til finalen med en sejr på 12-6. Efter frokost skulle Hornbæk spille mod Tikøb om tredjepladsen, og den kamp blev vundet med 13-5. Amtsmesterskabet blev vundet af Frederikssund foran Espergærde. Disse to hold skal i midten af oktober til Køge for at spiller om "HT-mesterskabet" sammen med de to bedste DGI-hold i Københavns og Roskilde Amt.

Hornbæks hold bestod af Ingrid Korsholm, Inge Fisker, Kirsten Madsen, Jørgen Timmann, Lasse Christensen, Harry Duus, Joe Johnston og Jeanne Simonsen. De to sidstnævnte var oversiddere i den første kamp, mens Jørgen Timmann og Inge Fisker kiggede på i kampen om tredjepladsen.

19. september 2001:

INGRID OG INGES HOLD TIL AMTSMESTERSKAB 23. SEPTEMBER

Ingrid Korsholm og Inge Fiskers hold er klar til finalestævnet om DGIs amtsmesterskab på søndag 23. september i Frederikssund.

Den altafgørende puljekamp mod Helsinge først på måneden blev vundet, og dermed var man klar til kvartfinalen mod Karleboule. Kampen skulle være spillet i Nivå, men da Karleboule ikke råder over et lysanlæg blev den spillet i Hornbæk torsdag i sidste uge.

Hornbæk vandt 10-2. De to indledende tripler blev vundet og da det også blev til sejr i to af de tre doubler, var kampen afgjort. Derfor undlod man i det barske vejr at spille de seks resterende singler. Holdet bestod af Ingrid Korsholm, Lasse Christensen, Inge Fisker, Harry Duus, Jørgen Timmann og Kirsten Madsen.

Stævnet søndag har deltagelse af fire hold. Det er tilladt at stille med otte spillere, så man kan skifte to ud undervejs. Holdet suppleres sandsynligvis med Jeanne Simonsen og Joe Johnston.

Amtsmestrene og nr. 2 går til "HT-mesterskabet" i oktober, der også har deltagelse af to bedste hold fra Københavns og Roskilde Amt

17. september 2001:

HORNBÆK OPEN I REGN OG SOL

Det 11. Hornbæk Open 15.-16. september blev afviklet al slags vejr. Slutkampene i doubleturneringen lørdag druknede i regn, mens tripleturneringen søndag blev afviklede i det skønneste sensommervejr.

22 doubler var mødt frem lørdag og turneringen blev i høj grad præget af udenbys hold. Blot tre af de otte kvartfinalister var fra Hornbæk, og da turneringen var slut, havde tre udenbys hold sat sig på de øverste placeringer.

Der blev fra kl. 9.30 spillet i fire puljer med fem eller seks hold. Først ved 16-tiden var de sidste puljekampe afviklet og man kunne gå i gang med kvartfinaler, semifinaler og slutkampe. Semifinaler og finale blev spillet i øsende regnvejr og blev en særdeles lang affære. Begge semifinaler sluttede 13-12 og det samme gjorde finalen, der måtte afvikles i kunstigt lys og først var færdig lidt over kl. 20 efter fem kvarters spil.

Vinder blev lidt overraskende Peder Bartholdy og Sander Bogar fra Espergærde. De nåede med nød og næppe frem til kvartfinalerne på reglen om at være bedst i indbyrdes kampe. I finalen besejrede de Birgit Nørregaard og Flemming Pedersen fra Lynge, der havde være ude i en semifinale mod Rasmus og Lasse Christensen over 100 minutter i kraftig regn. Lynge-parret førte finalen 12-10, men så satte Espergærde-spillerne en slutspurt ind.

På tredjepladsen kom Max Hovitz og Preben Ølholm fra Fredensborg, der slog de våde og halvforkomne Rasmus og Lasse Christensen med 13-2. De to Fredensborgspillere vandt turneringen i 1996.

Joe Johnston, der vandt turneringen i fjor sammen med Jens Frederiksen, valgte ikke at stille op for at kunne koncentrere sig om jobbet som turneringsleder.

Tripleturneringen søndag havde samlet blot otte hold, hvoraf de seks var fra Hornbæk. Her tromlede Joe Johnston sammen med Peter Hansen og Henning Jørgensen al modstand ned og vandt finalen med 13-4 over Alice Ibsen, Erik Helmer Pedersen og Svend Hermansen. Tredjepladsen blev besat af Runa Brokær, Kirsten Madsen og Jørgen Timmann. Synd at så få mødte op i det strålende vejr – men det er jo ikke til at forudse.

Begge dage diskede Elle Svendsen & Co. op med en solid frokost i klubhuset. Her var det muligt at spise alt det man orkede ved det store kolde bord. Når man ser, hvad der bliver serveret til andre turneringer, må man konstatere, at Hornbæk Open kulinarisk set er lige til fem kokkehuer.

3. september 2001:

 

TÆT OPLØB OM DK-MESTERSKABET

Efter den ottende ud af tolv turneringer om DK-mesterskabet hersker der stadig stor spænding om hvem, der bliver den samlede vinder. 1. september vandt Grethe Wiedemann og Jørgen Timmann foran Harry Duus og Erik Helmer Pedersen. Det betyder, at tre spiller nu ligger i spidsen med 16 point. Det er foruden Grethe Wiedemann og Harry Duus sidste års vinder Kirsten Madsen. Lasse Christensen og Jørgen Timmann følger lige efter med 15 point. Så alt kan ske i de sidste fire turneringer, der afvikles 13. oktober, 27. oktober, 17. november og 2. december.

I alt 35 spillere har deltaget i én eller flere af årets turneringer, men kun tre har været med i alle otte. Det er Grethe og Karl Wiedemann samt Henning Serup.

 

27. august 2001:

RØDVINSTURNERING 1. SEPTEMBER

Kampen om DK-mesterskabet fortsætter lørdag 1. september kl. 12 med den ottende af i alt 12 turneringer. Spændingen er fortsat intakt, idet Kirsten Madsen (der vandt den totale sejr i fjor) og Lasse Christensen ligger side om side med 15 point. På tredjepladsen ligger Harry Duus med 13, mens et kobbel af griske, ambitiøse spillere følger lige efter. Klik ind på Rødvinsturneringer for at se den aktuelle stilling.

Efter turneringen på lørdag bliver der mere end travlt med holdturneringerne. Søndag skal andetholdet spille hjemmekamp mod Brøndby, tirsdag ude mod Ishøj og torsdag hjemme mod Ballerup.

Og så er der de sidste puljekampe i DGI-turneringen. Bodils hold spiller hjemme mandag mod Ølstykke i en betydningsløs kamp, mens Ingerids hold spiller om puljens førsteplads i Helsinge tirsdag.

27. august 2001:

BETINGET SUCCES I ESPERGÆRDE OPEN

45 doubler havde fundet vej til Espergærde Petanques ambitiøste Open-turnering søndag 26. august, men for de fire Hornbæk hold var der tale om en betinget succes. Vi kom ikke hjem med hverken hæder eller præmier. Men vi havde en god dag.

De 45 hold var delt op i ni puljer á 5 hold. De ni puljevindere samt de syv bedste toere gik til en A-turnering, mens de to resterende toere, alle ni treere og de fem bedste firere gik i en B-turnering. De 13 resterende spillede i en C-turnering.

Rasmus Korsholm Christensen og Joe Johnston vandt alle deres indledende kampe og drønede ind i A-turneringen. De havde sat næsen op efter en topplacering, for de var blandt de bedste tre-fire bedste hold. Desværre for dem skulle de i ottendedelsfinalen møde en anden nr. 1 – et hold fra Hvidovre. Her fik de klø med 13-6. Et meget lille plaster på såret var det, at Hvidovremandskabet senere blev suveræn vinder af turneringen.

Resten af Hornbæk-selskabet nåede B-turneringen, der startede med ottendelsfinaler.

Runa Brokær og Svend Hermansen sejrede først over et Espergærdehold, men i kvartfinalen mødte de deres overmænd fra Tikøb. En ringe trøst, at Tikøb-folkene sidenhen vandt B-turneringen.

Martin Helmer Pedersen og Peter Fisker nåede kvartfinalen – men heller ikke længere - ved at besejre vort trofast cyklende medlem Jørgen Bo Wind og hans makker fra Helsingør Firma Idræt. Men så var det slut.

Grethe og Karl Wiedemann uddelte et æg (13-0) i den indledende pulje, men blev slået i B-turneringens ottendedelsfinale.

Arrangementet i Espergærde fungerede perfekt efter lidt rod i starten. Bertel Orland var en myndig leder sammen med sine medhjælpere, der sørgede for alt det fornødne. Gril-pølserne var gode, frikadellerne og kartoffelsalaten ligeså, og den af Uffe Frederiksen valgte vin til 50 kr. pr. flaske var uovertruffen.

Meteorologerne havde lovet 25-30 grader og højt solskin. Men sådan var vejrudsigten ikke for Espergærde. Vi kom fra alle egne af Nordsjælland med morgensol fra hjemstavnen, men oplevede i Espergærde den frygtede havgus. Efterfulgt af torden omkring middag. Men derefter skinnede solen over alle, og allersidste kugle trillede kl. 20.30. Men da var vi taget hjem…

22. august 2001:

CHANCE FOR AMTSMESTERSKAB

Resultaterne i DGI´s turnering om amtsmesterskabet har maget det således, at Inge Fisker og Ingrid Korsholms hold i pulje 5 fortsat har chancen for at kvalificere sig til de afgørende slutkampe. 21. august vandt holdet 13-5 i Frederikssund og ligger nu á point med Helsinge 2 inden den sidste kamp – der efter planen skal spilles i Helsinge tirsdag 4. september kl. 18.

En sejr vil sende holdet videre til kvartfinalen, som skal spilles i Nivå mod Karleboule i uge 37. Karleboule har allerede vundet sin pulje, hvor Bodil Frederiksens hold også spiller. Bodils hold vandt tirsdag aften på hjemmebane med 12-6 over Espergærde 1.

I regionalturneringerne under DPF har førsteholdet vundet en udsat hjemmekamp mod Herlev med 6-0, mens holdet 20. august drog de 80 km. til Tune og vandt med 5-1. Andetholdet spiller først igen i starten af september.

 

22. august 2001:

FIRE HOLD TIL ESPERGÆRDE OPEN

På søndag 28. august spilles Espergærde Open i double og mindst fire rene Hornbækhold deltager. Det er Grethe og Karl Wiedemann, Peter Fisker og Martin Helmer Pedersen, Joe Johnston og Rasmus Korsholm Christensen samt Runa Brokær og Svend Hermansen. Endvidere deltager Jørgen Bo Wind sammen med en makker fra Helsingør Firma Idræt. Omkring 35 hold fra hele Nordsjælland er tilmeldt.

 

20. august 2001:

TÆT PÅ UNGDOMMELIG SENSATION

VED KLUBMESTERSKABET I DOUBLE

Odds var ikke alt for gode for de to yngste deltagere i klubmesterskabet i double lørdag 18. august, 13-årige Peter Fisker og 14-årige Martin Helmer Pedersen.

Peter Fisker var nemlig i et dilemma: Skulle han vælge at spille om petanquemesterskabet eller spille fodbold på Hornbæks drengehold lige ved siden af?

Det blev til et både og – med lidt konduite fra stævnearrangørerne. Han startede sammen med Martin på slaget 9.30 med petanquen, hvor de fik enden på komedie mod Martins far Erik samt Harry Duus. Dernæst var de oversiddere i næste runde og Peter kunne hoppe ind i fodboldkampen, hvor han endda scorede til 4-3 i 4-4 kampen mod Hillerød GI.

Efter endt fodboldkamp var det hu-hej tilbage på petanquebanen, hvor foruden Martin ventede endnu tre puljekampe. Det blev til to sejre – og dermed var en plads i kvartfinalen en realitet. Den afgørende sejr blev vundet over Peter Hansen - og Martins mor Gitte.

I KVARTFINALEN efter frokost ventede storfavoritterne til mesterskabet, Mark og Joe Johnston, på at gøre "børnerov". De kom også planmæssigt foran med 4-6 point, men gik så lidt i stå. Ved stillingen 12-10 i Johnstons favør havde Peter og Martin chancen for at hive sejren hjem, men brøkdele af en millimeter gjorde, at kugle nr. 3 ikke kunne måles inde, så det ikke blev til umiddelbar sejr, men kun til udligning 12-12.

En vaskeægte sensation lurede, og alt spil på de øvrige baner gik automatisk i stå for at følge de afgørende 12 kugler på bane 1. Det lykkedes Johnston-klanen at komme nærmest med deres 6. og sidste kugle. Og dermed var de ilde ude, idet de unge mennesker havde endnu tre i hånden. Desværre for dem – og vel også alle os andre! – blev de tre forsøg brændt. En sejr til Peter og Martin ville have betydet, at vi ville have haft noget at snakke om i meget lang tid.

 

I STEDET ENDTE mesterskabet som forventet – med at Mark og Joe Johnston vandt det hele. 14 hold var mødt frem i strålende solskin kl. 9.00, hvilket var fem flere end i fjor. Der blev spillet i to puljer med fem hold og én med fire fra kl. 9.30. De to dårligste hold i hver pulje blev siet fra under frokosten, der startede kl 13.30. Et times tid senere efter at alle have indtaget Bodil Frederiksens lækre franske platter – de er hvert år et hit - fik de dårligste lov til at spille en rødvinsturnering, mens de otte øvrige fortsatte med kvartfinaler, semifinaler og finaler.

Her blev resultaterne:

Kvartfinaler:

Mark og Joe Johnston – Peter Fisker og Martin Helmer Petersen 13-12

Grethe og Karl Wiedemann – Lars og Kirsten DK Hansen 13-8

Erik Helmer Pedersen og Harry Duus – Kirsten Madsen og Jørgen Timmann 13-12

Ingrid Korsholm og Runa Brokær – Bjørn Andersen og Bertel Orland 13-9

Semifinaler:

Mark og Joe Johnston - Grethe og Karl Wiedemann 13-11

Erik Helmer Pedersen og Harry Duus - Ingrid Korsholm og Runa Brokær 13-9

Finale:

Mark og Joe Johnston - Erik Helmer Pedersen og Harry Duus 13-5

Kamp om 3. plads:

Ingrid Korsholm og Runa Brokær - Grethe og Karl Wiedemann 13-1

Rødvinsturneringen blandt de øvrige hold blev vundet af Rasmus og Lasse Christensen.

Eftermiddagens dyster trak ud – og den sidste kugle rullede på anlægget kl. 17.50 – knap ni timer efter at deltagerne havde indfundet sig.

Finalen blev ikke særlig spændende, idet The Johnstons bragte sig foran med 5-0 fra start. Det var Joe Johnstons sjette "major" i træk. Som golfsporten har vi fire "majors" om året: Klubmesterskaberne i triple og double samt Hornbæk Open i de samme spil. Joe vandt alt i 2000, og har vundet de to klubmesterskaber i år med forskellige makre. Spændende det om han kan hive de sidste to titler i land i midten af september under Hornbæk Open.

Det hævdes, at der findes medlemmer, der overvejer at hyre et godt udenbys hold til at få nogle af pokalerne i Hovedgadelejligheden til at forsvinde fra den prangende vinduesplads….

 

13. august 2001:

SKIDT START PÅ EFTERÅRET

Hornbæk Petanque har fået en rigtig skidt start på efterårets holdkampe.

Førstehold i regionalspillet under Dansk Petanque Forbund tabte knebent 2-4 til topholdet Jonstrup først på måneden og måtte i weekenden nøjes med uafgjort 3-3 hjemme mod Espergærde. Man skulle også have spillet mod Herlev, men den kamp blev udsat.

Andetholdet har spillet tre hjemmekampe i ugens løb. Først fik man 3-3 mod Vallensbæk, der ligger nr. 2, men i weekenden tabte man 6-0 og 5-1 mod henholdsvis topholdet Tune og Hedebo.

Eneste sejr har Ingrid Korsholm og Inge Fiskers hold i DGIs turnering om amtsmesterskabet opnået, idet man vandt 13-5 over Helsinge. Bodil Frederiksens hold tabte i Nivå på "Den onde cirkel" til Karleboule med 7-11.

7. august 2001:

ATTER GANG I HOLDTURNERINGERNE

Der er atter kommet gang i holdturneringerne efter sommerferien, og selvom ingen af vore fire hold har mulighed for topplaceringer, skal der i den kommende måned afvikles masser af kampe i både DPF- og DGI-regi.

Førsteholdet har allerede spillet sin første kamp, da det tabte 2-4 i Jonstrup. Dét nederlag betød, at Hornbæk er uden muligheder for at rykke op i 2. division. Nu er det i stedet Jonstrup, der efter al sandsynlighed i september skal spille om oprykningen. Førsteholdet spiller på søndag 12. august fra kl. 9.30 hjemmekampe mod henholdsvis Espergærde og Herlev.

Andetholdet spiller torsdag 9. august kl. 19 hjemme mod Vallensbæk, mens Tune 1 og Hedebo 7 kommer på besøg lørdag 11. august fra kl. 9.

 

7. august 2001:

DOUBLEMESTERSKAB

LØRDAG 18. AUGUST

Lørdag 18. august afvikles årets klubmesterskab i double, og har man ikke tilmeldt sig endnu, kan det ske ved at kontakte Bodil Frederiksen på tlf. 49 70 14 51. Sidste frist er onsdag 15. august kl. 19. Ved tilmelding skal man også oplyse, om man vil deltage i den fælles frokost, hvor der serveres de efterhånden legendariske franske platter.

Der er indskrivning fra kl. 8.30 og spilstart kl. 9.30. Det er 10. gang mesterskaberne afvikles og i fjor vandt Jens Frederiksen og Joe Johnston, da blot otte andre doubler tog kampen op mod de skrappe drenge. I år skulle vi gerne op på det ideelle deltagerantal på 16 doubler.

Hvis du ikke har nogen at spille sammen med, så meld dig alligevel – det kan være Bodil Frederiksen har en makker, der er i samme situation.

6. august 2001:

JUBILÆUMSPETANQUE

I DEN LUNE SOMMERNAT

Selvom Hornbæk Petanque først har 10 års jubilæum 31. august, blev det fejret fredag 3. august under den årlige midnatspetanque-turnering. Ikke færre end 30 mødte frem til start kl. 21 og de sidste kugler trillede seks timer senere i den lune sommernat, hvor termometeret nægtede at komme under 16 grader.

Da 10 år ikke er noget særligt at fejre i en idrætsforening, der har 93 år på bagen, har bestyrelsen valgt at holde lav profil omkring den runde dag. Eneste melding til medlemmerne var, at det ville blive fejret ved midnatsarrangementet med nogle "overraskelser".

Og der var virkelig tale om en anderledes turnering i kampen om DK-mesterskabet. Første chok var, at det ikke kostede den obligatoriske 20´er at deltage. Endvidere var der gratis velkomstdrink - og grillmaden bestående af de berømte marinerede revelsben og velvoksne kvalitetspølser, kreeret af Bodil Frederiksen, skulle der heller ikke betales for. Ikke sært, at klubbens revisor Erik Helmer Pedersen rev sig i håret og prøvede at udfritte kasserer Alice Ibsen om den økonomiske årsag til dette fråds i en klub, der lever efter "pay per play"-princippet..

Endnu et uventet es blev hevet frem, da spillet skulle i gang. Der skulle spilles "lyn-petanque" i stedet for det klassiske spil. Lyn-petanque byder ikke på decideret spil, men er en slags teknikøvelser, hvor det gælder om at lægge kuglerne ind i et bestemt areal samt lave bombeøvelser. Nyskabelsen blev i starten modtaget med en smule murren i krogene, men velkomstdrinken fik det hele til at glide lettere ned.

Turneringen blev vundet af ovennævnte revisor og Kirsten Madsen, mens far-og-søn-kombinationen Lasse og Rasmus Christensen blev nr. 2. På tredjepladsebn havnede Joe Johnston og Jørgen Bo Wind.

Der blev også afviklet en individuel konkurrence i forskellige former for kast. Denne turnering blev vundet af Lasse Christensen foran Jørgen Timmann.

Næste turnering i kampen om DK-mesterskabet afvikles 1. september kl. 12.00.

6. august 2001:

ESPERGÆRDE OPEN

SØNDAG 26. AUGUST

Vil man prøve petanquelykken udenbys, er der en god mulighed i Espergærde søndag 26. august, hvor Espergærde I.F. Petanque Club holder sin årlige åbne turnering i double. Hornbæk Open følger først tre uger senere.

I Espergærde er der indskrivning mellem kl. 9.00 og 9.50 og spillet går i gang på slaget 10.00. Det koster 80 kr. at deltage pr. double og efter de indledende puljekampe deles deltagerne op i A- B- og C-turnering. Der er præmie til de fire bedste i A-turneringen og de to bedste i de øvrige.

Yderligere oplysninger kan fås hos vort eget medlem Bertel Orland på telefon 49 13 54 64 eller Kurt Sørensen (49 17 06 17). Sidste frist for tilmelding er tirsdag 21. august kl. 22.00, hvor man også skal oplyse, om man vil have frikadeller med kartoffelsalat (25 kr.) eller grillpølse med brød (15 kr.) til frokost.

 

25. juli 2001:

INTENS KAMP OM DK-MESTERSKAB

Blot 13 var mødt frem for at spille i sjette afdeling af DK-mesterskabet lørdag 21. juli. Men der var også meget andet, der trak i byen netop den dag. Ikke kun stranden, men også det faktum, at det kongelige Drage VM på havnen var nær ved sin afslutning.

Men den hårde kerne fik fire timers spil i strålende vejr. Der blev lavet seks hold, som spillede alle mod alle. Kirsten Madsen og Grethe Wiedemann fejede al modstand til side ved at vinde alle deres fem kampe.

Dermed blev kampen om DK-mesterskabet yderligere intensiveret, idet ikke færre end otte spillere har 12, 11 eller 10 point efter at halvdelen af turneringerne er afviklet.

Harry Duus deltog ikke, så nu har kun tre spillere været med i samtlige seks turneringer. Det er Henning Serup samt Grethe og Karl Wiedemann.

Næste turnering er MIDNATSPETANQUEN fredag 3. august kl. 21. Trods det aparte tidspunkt plejer det at været årets mest velbesøgte turnering. Sidste år var vi små 30 spillere, der trillede kugler i over fem timer.

Det er nødvendigt at tilmelde sig til denne turnering, hvor der lige som de foregående år serveres natmad fra grillen i form af Bodil Frederiksens berømte revelsben. Tilmelding skal se senest 1. august til bestyrelsen.

 

10. juli 2001:

STRANDPETANQUE ALLE TIDERS SUCCES

Luften var 30, vandet var 21 og pigerne var godt og vel over 17½. Tallene i den gamle vise fra en Hornbæk Revy i 1930erne var justeret lidt, men det kunne ikke ændre faktum: Strålende solskin og årets varmeste dag.

Det var betingelserne for de 16 hold, der havde meldt sig til DGI og Hornbæk Petanques årlige strandstævne 7. juli. Bedre kunne det ikke være, hvis man ellers havde husket at tage sololie med stort faktortal med. Dem, der havde glemt det, blev på det skammeligste brændt i det ubamhjertige lys.

De 16 hold á seks spillere kom fra hele Nordsjælland. Der var ellers meldt 17 til, men da der manglede spillere hist og pist, blev et Hornbæk-baseret hold trukket og resterne fordelt på andre hold. De 16 hold er ny rekord, og med de betingelser, som turneringen blev afviklet under i år, må der komme endnu flere næste år. Datoen, der altid er den første lørdag i feriemåneden, er allerede bestemt: 6. juli 2002.

Før frokost blev der spillet indledende kampe i de fire puljer, mens der efter de kulinariske indtagelser var placeringskampe. De fire puljevindere spillede om pladserne 1-4, toerne om 5.-8. pladsen o.s.v

Vinder blev – naturligvis, fristes man til at skrive – et af de fire tilmeldte Stenløsehold. Det bestod af Tove og Tommy Madsen, Lilly og Erik Sørensen samt Jytte og Kai Normann Andersen. Tommy Madsen er ikke uvant med strandpetanque. Han har deltaget i fire af de syv stævner, som er blevet afholdt i Hornbæk – og har været på det vindende hold tre gange.

Holdet vandt i en meget tæt finale over "Bjørnebanden" fra Hornbæk, der bestod af Bjørn Andersen, Michael Jørgensen, Kirsten Sørensen samt Gitte, Martin og Erik Helmer Pedersen.

På tredjepladsen kom "Flügger"-holdet fra Hornbæk, der bestod af Vibeke og Jesper Nielsen, Lasse og Rasmus Christensen samt Peter Hansen og Jens Aage Sørensen, mens Hornbæks "Oldgirls" blev nr. 4.

B-finalen blev vundet af TIPS-bladet fra Hornbæk, C-finalen af Helsingør Firma Idræt, mens Frederikssund tog sig af D-finalen.

4. juli 2001:

REKORDTILMELDING

TIL STRANDPETANQUE

På lørdag 7. juli arrangerer DGI i Frederiksborg Amt og Hornbæk Petanque et stort strandpetanquestævne.

Ikke færre end 16 hold med i alt 96 spillere har tilmeldt sig, hvilket er rekord. Det giver en perfekt turnering med fire puljer á fire hold, hvor ingen generes af at skulle være oversiddere. Det er ikke muligt af efteranmelde sig.

Strandpetanque i sandet plejer at være sagen, når man kommer fra Stenløse, og derfor har klubben tilmeldt fire hold. Espergærde kommer med to hold, Søllerød og Frederikssund med ét, mens der som noget nyt kommer et hold fra Lundegade i Helsingør.

Endvidere er der tilmeldt tre mix-hold af familien Duus i Hornbæk. Her kommer spillerne primært fra Helsingør Firma Idræt og Hornbæk. Holdene stiller op under navnene DK-HFI, hvor DK vist nok er rødvinssponsoren og HFI er firmaidrætten i Helsingør.

De mere eller mindre rene Hornbækhold er "Bjørnebanden", som Gitte Helmer Pedersen har tilmeldt, "Oldgirls" som bestyres af kredsen omkring Ingrid Korsholm, "Flügger" der har hendes gemal Lasse Christensen som anmelder, samt "Tips Bladet", som Kirsten Madsen får trøjer fra.

Der er indskrivning kl. 9.30 og spillet starter på slaget 10.

 

18. juni 2001:

RUNA BROKÆR BLEV SINGLE-DRONNING

Ved Kræmmermarkedet 16. juni blev endnu en afdeling af DK-mesterskabet afviklet. Der blev spillet om det uofficielle klubmesterskab i single – forhåbentlig for sidste gang. Man må håbe, at bestyrelsen gør det til et officielt mesterskab til næste år.

De 16 fremmødte passede som fod i hose til fire puljer á fire spillere. De to bedste i hver pulje gik videre til kvartfinalerne, mens de to dårligste spillede om en flaske rødvin i en trøstturnering.

I single gælder det om at ikke for enhver pris at "bombe" modstanderens kugler væk, men derimod om at bevare roen og snedigt lægge sig så tæt på "grisen" som muligt. Og det var de fem deltagende kvinder bedre til end de 11 mænd. Tre af dem gik videre til kvartfinalerne og finalen stod mellem Runa Brokær og Kirsten Madsen. Førstnævnte vandt den spændende finale med 13-12 efter at de to havde kæmpet jævnbyrdigt indtil 12-12. Dermed blev Runa Brokær passende "Årets Single" – og vandt sin først rødvinsturnering i halvandet år. De tabende semifinalister spillede om tredjepladsen, og her vandt Erik Ibsen over Peter Hansen. Harry Duus vandt trøstturneringen.

I topstriden om DK-mesterskabet skete der ikke de store ændringer. Harry Duus formåede ikke at spille sig til point, men fik ét for at stille op. Og dermed indhentede han Lasse Christensen i kampen om DK-mesterskabet, idet Lasse, der har vundet singleturneringen de seneste to år, ikke stillede op.

11. juni 2001:

KLUBMESTERSKAB SOM

FAR-OG-SØN-DYST

Klubmesterskabet i triple lørdag 9.juni blev domineret af stolte fædre og deres talentfulde sønner. Eller var det omvendt? Men ellers var der intet nyt under solen: Marc og Joe Johnston vandt på ny – denne gang med Henning Jørgensen som makker. I fjor var det Hennings søn Michael, der var tredjemand.

Otte tripler deltog, hvilket også var uforandret fra i fjor. Antallet kunne være kommet højere op, hvis seks af klubbens spillere ikke skulle have spillet en kamp om DGIs amtsmesterskab ved et stævne i Hørsholm.

Der blev spillet i to puljer á fire hold. De to bedste i hver gik videre til semifinalerne. Her besejrede Johnston-klanen Jørgen Bo Wind samt Duus´erne Søren og Harry med hele 13-2. I den anden semifinale vandt Jens Frederiksen samt Rasmus og Lasse Christensen over Bertel Olander, Kirsten og Lars Hansen med 13-1.

I finalen vandt Johnston-holdet over Christensens med 13-8. Især Henning Jørgensen havde en stor dag som indlægger med sine helt nye kugler. Tidligere på foråret mistede han sine sædvanlige kugler, der er mærket med "Y46", under spil på anlægget.

Duus-dynastiet, der er nr. 101 på Dansktoppen i triple hos Petanqueforbundet, sikrede sig tredjepladsen ved at besejre Olander og Hansens med 13-3.

Turneringen var begunstiget af godt vejr og ca. 15 graders varme. Der var spilstart kl. 9.30 og de sidste kugler trillede lidt over kl. 15. Der blev også tid til at indtage en god frokost i klubhuset.

 

11. juni 2001:

RUNDER VI 100 DELTAGERE

TIL STRANDPETANQUE-STÆVNE?

Lørdag 7. juli arrangerer Hornbæk Petanque og DGI i Frederiksborg Amt for syvende gang strandpetanque stævne på stranden ved den første parkeringsplads ude i Hornbæk Plantage. Stævnet trækker deltagere fra hele amtet, og kommer antallet af deltagende hold op på 17 á seks spillere runder vi 100 deltagere. Dermed er stævnet faktisk det største i Nordsjælland. I de sidste par år har antallet af deltagende hold været 12-14.

Da stævnet i år falder ved industriferiens begyndelse, savner bestyrelsen arbejdskraft, der kan hjælpe til fredag 6. juni med at gøre klar til stævnet og være med til at rydde op når det hele er overstået sent lørdag eftermiddag. Hvis man ikke melder sig frivilligt til Lasse Christensen, truer han med at tvangsudskrive arbejdskraften!

At spille på stranden er som regel helt anderledes end at spille på de kæmmede grusbaner. Er sandet tørt, er det så godt som umuligt at trille med kuglerne, hvilket gør spillet mere taktisk betonet og stiller krav til kasteteknikken.

Der er er indskrivning fra kl. 9.30 og spillet begynder på slaget 10. De seks spillere på hvert hold skiftes til at spille triple, double og single. Hornbæk plejer at være rigt repræsenteret ved stævnet og det bliver forhåbentlig også tilfældet i år.

Det koster 240 kr. pr. hold at deltage, og sidste frist for tilmelding til Tom Stenstrup Pedersen (tlf: 49 70 14 51) er mandag 2. juli. Læs mere om stævnet under Strandpetanque 2001.

11. juni 2001:

ATTER KAMP OM

DK-MESTERSKABET

På grund af travlhed med diverse holdturneringer, har de populære rødvinsturneringer ligget stille siden slutningen af april. Men nu er det tid til at genoptage kampen om DK-mesterskabet.

På lørdag 16. juni kl. 14 – bemærk tidspunktet – afvikles en turnering i forbindelse med kræmmermarkedet. Traditionen tro spilles der single, idet flere spillere plejer at løbe til og fra deres gøremål på festpladsen. Der er tale om en slags uofficielt klubmesterskab i single, og det er de seneste to år blevet vundet af den øjeblikkelige nr. 1 på DK-listen, Lasse Christensen. I øvrigt bedes deltagerne medbringe god tid til turneringen. Det kunne være hyggeligt, hvis vi efter petanquespillet kunne spise sammen på festpladsen.

28. maj 2001:

UAFGJORT TIL FØRSTEHOLDET

Førsteholdet, der spiller i regionalspillets pulje 5 under DPF, måtte lørdag 26. maj "nøjes" med uafgjort 3-3 mod Jonstrup, der ellers har været rækkens suveræne hold.

Hornbæk førte 2-1 ved pausen og da Hornbæk vandt singlen skulle én af de to resterende tripler blot vindes. Men det lykkedes ikke. Den sidste triple var foran 10-8, men måtte se sig besejret med 10-13.

Førsteholdet har seks point for fem kampe, mens Jonstrup har 10 point for seks kampe. Foråret sluttes af torsdag 31. maj, når man kl. 19 spiller på hjemmebane mod Helsinge. Kampen skulle ellers vare spillet i Helsinge, men klubben er for tiden uden bane!

Andetholdet tabte i pulje 6 tidligere på ugen hjemme med 2-4 til Ishøj. Dermed synes muligheden for en topplacering at være forspildt.

 

 

24. maj 2001:

FLOT PRÆSTATION I ODENSE OPEN

Hornbæk Petanque havde søndag 20 .maj en triple bestående af Jørgen Bo Wind, Harry og Søren Duus med i den store turnering Odense Open, der havde samlet det meste af den danske elite. Inden vi lader Søren Duus fortælle, skal det lige præciseres, at man i den indledende pulje spiller om at gå videre i en A, B eller C-række. 32 hold gik videre til A-rækken og som det fremgår af Søren Duus´ beretning, lykkedes det for dem at komme blandt de otte bedste.

Søren Duus skriver:

"Efter fiaskoen ved Østerbro Open i april, kunne det kun blive bedre ved stævnet i Odense - og det blev det mild sagt også.

Vi startede med en noget svingende præstation mod et lokalt hold fra Odense, som vi dog vandt over med 13-9, og hvorfor de fik så mange points, skyldes hovedsageligt vi skule vende os til de trillebaner vi var havnet på, som endda hældte meget fra den ene ende til den anden.

I næste kamp var dét så kommet på plads, og ikke mindst Harrys indlæg var begyndt at fungere.

Alligevel var vi noget overraskede over at vi forholdsvis hurtigt kom foran 12-3 mod et af de bedste hold fra Odense, og vi var da også kun 2 mm. fra at have lukket kampen, allerede der. Alligevel lykkedes det os at klumre i det og smide sejren væk så vi tabte 13-12. Dermed skulle den sidste puljekamp afgøre, om vi skulle i A- eller B rækken.

Det blev overstået på 10 min. For vi intet mindre end fejede holdet fra FIF ud af banen med 13-0, og som den ene af modstanderne sagde: "Det var en regulær afklapsning".

Herefter var der ca. en times frokostpause, inden vi skulle i gang igen.

Vi må have drukket for meget Nicoline sodavand til frokosten, for det var ved at gå rent galt i vores første vind-eller-forsvind-kamp, og vi kom hurtigt bagud med 0-5.

Så var det igen, at vi fik vores spil til at fungere. Ikke mindst fordi deres skytte ikke var glad for de lange afstande og derfor missede et par vigtige skud. Med lidt held og dygtighed lykkedes det os at vinde 13-7.

I ottendedelsfinalen skulle vi møde et hold fra Hvidovre, som vi på forhånd mente vi havde gode chancer imod da vi med Hornbæks Danmarksseriehold havde spillet lige op med dem i fjor. Måske på grund af lidt "falske tryghed" var det igen ved at gå alvorligt galt.

Eksempelvis havde de en gang mulighed for at lukke kampen uden vi havde kugler tilbage, og vi var meget heldige med ufortjent at vinde 13-11.

Vi var nu blandt de sidste otte i A rækken og skulle møde et hold, der var seedet som nr. 2 i turneringen.

Selv om vi spillede ganske godt i den kamp og med største selvfølgelighed lagde en ny kugle tæt på grisen, efter vi lige var blevet fjernet, var overmagten for stor, og vi tabte 13-7

Alligevel var vi ganske godt tilfredse. Vi havde opnået langt mere end vi havde håbet, og nu er det i al fald slut med at undervurdere os fra Hornbæk når vi stiller op næste gang. Placeringen gav nemlighver af os fire point til Petanqueforbundets rangliste. Sammen med 30 andre indtager vi en delt 101. plads på listen, hvilket betyder at vi bliver seedet næste turnering.

19. maj 2001:

KLUBMESTERSKAB I

TRIPLE LØRDAG 9. JUNI

Traditionen tro afvikles klubmesterskabet i triple i begyndelsen af juni, og lørdag 9. juni spilles den første af årets fire "grand slam" turneringer. (De øvrige er klubmesterskabet i double i august samt triple- og doubleturneringerne ved Hornbæk Open i september.)

Sidste frist for at tilmelde en triple er onsdag 6. juni. Ved tilmeldingen skal man også oplyse, om man vil deltage i fællesfrokosten i klubhuset, hvor Elle Svendsen & Co. serverer det store kolde bord.

Der er indskrivning fra kl. 8.30, hvor bestyrelsen plejer at servere en kop kaffe. Selve spillet starter kl. 9.30.

I fjor vandt formand Joe Johnston som den første grand slam. Det skete med vidt forskellige makkere. Triplemesterskabet vandt han sammen med sønnen Marc samt Michael Jørgensen. Om han stiller op med samme konstellation i år kan kun tiden vise.

Hører man til dem, der ikke ligefrem overrender klubben og derfor ikke umiddelbart kan samle en triple, er man velkommen til at kontakte bestyrelsen for at høre, om andre er i samme situation. Vi skulle gerne op på 12 hold. Men begynd allerede nu at se jer om efter makkere. Jo flere vi er, des større er chancen for at vælte Joe Johnston af tronen.

18. maj 2001:

FULD DAMP PÅ HOLDTURNERINGERNE

Maj er holdturneringernes tid – både i Petanqueforbundets og DGIs regi. I uge 24 skal alle fire hold i de to turneringer i kamp.

Og tirsdag 22. maj er tre af holdene i aktion. I regionalspillet under DPF har andetholdet kl. 19 hjemmekamp mod Ishøjs tredjehold. Efter en sejr i Ballerup er andetholdet fortsat godt med i rækken, og med en sejr over Ishøj kommer holdet op på syv point – det samme som man samlede i hele turneringen i fjor!

Samtidig med andetholdet spiller Ingrid Korsholm og Inge Fiskers hold i amtsmesterskabet under DGI mod Frederikssund, så der bliver trængsel på anlægget når knap 30 petanquespillere skal være i aktivitet samtidig.

På samme tidspunkt er Bodil Frederiksens hold i Espergærde for at spille i amtsturneringen

Førsteholdet i regionalspillet skal lørdag 26. maj kl. 14 spille hjemmekamp mod Jonstrup, der er det eneste hold i puljen med maksimumpoint. Jonstrup er en nystartet klub, der er brudt ud af Ballerup. Spillerne bruger lørdagen til en Nordsjællandstur, idet holdet kl. 9.30 spiller i Espergærde. Man kan håbe, at de er trætte efter en god frokost….

8. maj 2001:

NU SPILLER VI OM

DK-MESTERSKABET

Petanqueafdelingen har fået en sponsor. DK-tanken på Nordre Strandvej 312, der ejes af Kirsten og Lars Hansen, har indvilget i at støtte klubben, som de blev medlemmer af i fjor. Begge er i øvrigt blevet så begejstrede for petanquespillet, at de i denne sæson har tegnet licens i Dansk Petanque Forbund og drager med rundt til forskellige holdkampe.

Sponsoratet betyder, at vi for fremtiden ikke mere spiller rødvinsturneringer om "all-over"-mesterskabet. Nu kan årets bedste spiller smykke sig med titlen "DK-mester" – et lille plaster på såret, når man nu ikke bliver Danmarksmester…

 

 

1. maj 2001:

KOM OG PRØV PETANQUE

LØRDAG 5. MAJ KL. 12.00

Hornbæk Petanque, holder lørdag 5. maj kl. 12.00 åbent hus for alle, som kunne tænke sig at stifte bekendtskab med petanquespillet, der griber mere og mere om sig. Især har det vist sig at være en god idrætsgren for dem, som har overstået ungdommens vår og ikke mere har lyst til at dyrke fysisk krævende idrætsgrene. Kuglespillet er simpelt, men indeholder masser af tekniske og taktiske finesser, som ikke stiller store krav til muskelmasse og kraft. Dermed ikke sagt, at spillet ikke kan være hårdt. En god petanquekamp kan sagtens vare over en time!

Klubbens medlemmer vil fortælle og instruere, og der vil blive afviklet en lille turnering. Petanque er måske den sport, det er billigst at komme i gang med. For at starte kræves kun tre metalkugler, og har man ikke det, kan de lånes af klubben. Klubben opererer med idrætsforeningens billigste kontingent, nemlig 175 kr. årligt.

Så vel mødt lørdag 5. maj. Er man forhindret, kan man prøve at møde op til træning, som normalt foregår torsdage kl. 19.

30. april 2001:

LASSE CHRISTENSEN SUVERÆN

I RØDVINSTURNERINGERNE

En tredjedel af årets tolv rødvinsturneringer er afviklet og der er nu pause frem til 16. juni, idet den kommende tid byder på en masse holdkampe samt et klubmesterskab i triple (9. juni).

Lørdag 28. april var 18 mødt frem, selvom klubbens andethold samtidig var ude at spille i DPFs regionalturnering (de spillede 3-3 mod Brøndby Strand). Lasse Christensen stillede op for tredje gang ud af fire mulige – og vandt for tredje gang…

Men han har også været tilsmilet af et utroligt lodtrækningsheld. Denne gang trak han ligesom i premieren i marts Harry Duus som makker. På andenpladsen kom Jeanne Simonsen og Hans Holten.

I alt 32 har deltaget i de fire første turneringer. Kun fire har været med i dem alle. Det er Harry Duus, Henning Serup samt Grethe og Karl Wiedemann.

 

25. april 2001:

KEDELIG START PÅ DPF-TURNERINGERNE

Holdturneringerne i Dansk Petanque Forbunds regi er startet. Både første- og andetholdet fik en kedelig premiere i regionalspillet.

Førsteholdet var i to omgange i Espergærde for at afvikle tre kampe. Torsdag 19. april spillede man mod hjemmeholdet og opnåede 3-3. Tre dage senere mødte man frem for at spille mod Herlev og Gentofte 2. Herlev blev besejret 4-2, mens man tabte 2-4 til Gentofte 2 efter at have været foran 2-1. Her tabte Joe Johnston overraskende singlematchen efter at have været foran med 10-4!

Andetholdet var lørdag 21. april i Tune og afviklede tre kampe på én dag. Det blev til sejr over Hedebos syvendehold med 5-1, mens holdet tabte med 2-4 til både Tune 1 og Vallensbæk. Mod Vallensbæk var andetholdet ellers foran med 2-1.

12. april 2001:

VELBESØGT ISKOLD PÅSKEPETANQUE

Termometeret kom ikke over de fem grader og der blæste en strid nordlig vind, da årets tredje rødvinsturnering blev afviklet Skærtorsdag. Alligevel var 22 mødt frem, hvilket var lidt flere end Skærtorsdag i fjor, hvor det ellers var strålende solskin og ti grader varmere.

Det nye starttidspunkt kl. 12 er blevet godt modtaget, selvom en snebyge drev ind over banerne, netop som starten gik. Der blev spillet med otte hold (seks tripler og to doubler) i to puljer, så ingen behøvede at være oversidder i det dårlige vejr.

Sejren gik til Mark Johnston, Erik Ibsen og Karl Wiedemann, der ikke blot vandt finale og semifinale, men også de tre indledende puljekampe. Førstepræmien bestod i en lammekølle, der var lige så dybfrossen som hovedparten af spillerne. I finalen besejrede de Kirsten Østergaard Hansen, der dermed vandt sin første flaske petanque-rødvin nogensinde, Jørgen Timmann og Svend Hermansen. På tredjepladsen kom Irene Serup, Joe Johnston og Lars DK Hansen.

Næste rødvinsturnering spilles lørdag 28. april kl. 12. Her bliver der afbud fra syv af klubbens licensspillere, som samtidig skal spille turneringskamp på andetholdet i Brøndby.

12. april 2001:

PULJEINDDELING TIL DGI´s AMTSMESTERSKAB

DGI har udsendt planen for årets holdmesterskab i petanque. 29 hold fordelt på 13 klubber dyster i 7 puljer. En enkelt pulje består af fem hold, de øvrige seks af fire hold. De syv puljevindere samt den bedste toer går videre til kvartfinalerne.

Hornbæk Petanque deltager med to hold. Bodil Frederiksens hold spiller i pulje 1, mens Inge Fisker og Ingrid Korsholms hold er i pulje 5. Skulle det ske at begge hold bliver puljevindere er det allerede nu afgjort, at klubbens to hold skal mødes i kvartfinalen. Du kan se puljeinddeling og program under Bodils hold og Ingerids hold ved at klikke ude til venstre.

På grund af ferie er det endnu ikke afgjort hvordan d´damer fordeler de ca. 25 disponible spillere mellem sig.

10. april 2001:

FIK BANK AF DANMARKSMESTRE

To hold fra Hornbæk Petanque deltog i weekenden 7.-8. april i Øbro Open i triple, og selvom det blev til øretæver,blev de erfaringer rigere.

Jørgen Bo Wind samt Harry og Søren Duus dannede den ene triple, mens familien Christensen med fornavnene Rasmus, Ingrid og Lasse spillede i den anden.

Søren Duus beretter:

Som vi alle ved er Hornbæk ikke at finde i den absolutte top indenfor petanque, hvorfor vi på forhånd ikke regnede med at lave de store resultater…. Måske en hæderlig placering i C rækken, men så heller ikke så meget mere.

Harry, Jørgen Bo og jeg var ekstremt uheldige med lodtrækningen. Vi fik nemlig i indledende pulje fornøjelsen af ingen ringere end tre af dem, der skaffede Odense DM titlen sidste år.

Selv om vi på forhånd nok havde afskrevet mulighederne i den kamp (vi tabte 5-13) var der jo yderligere to, hvor vi håbede på at kunne vinde i al fald én af dem. Dermed kunne vi måske undgå at havne i C rækken, hvilket i sig selv ville være en overraskelse.

Men ak – vi havde ikke nogen god dag. I den første kamp førte vi med 8-2 mod et svensk hold men endte med at tabe 8-13.

Jeg så desværre ikke så meget til Rasmus, Lasse og Ingrids bedrifter da begge hold jo spillede samtidig. Det kan dog siges at de ikke klarede det meget bedre, og derfor også endte i C-rækken.

Men jeg kan fortælle, at det er meget lærerigt at være med ved de turneringer, hvor eliten også deltager. Forskellen på dem og os er simpel: de træner! Og det ikke bare hver torsdag, men hver eneste dag!

Vi har dog ikke opgivet tanken om deltagelse i flere turneringer i fremtiden. Eksempelvis Odense Open 19-20 maj. Er der andre, der vil med?

Men indtil da …..TRÆNING, TRÆNING, TRÆNING.

 

2. april 2001:

GRAVEREN TIL TOPS I "ALL-OVER"

Lasse Christensen, byens graver, brandmajor og vicepræsident i petanque-afdelingen, har taget føringen i "all-over" mesterskabet efter to af årets tolv rødvinsturneringer. Han fulgte 31. marts sæsonpremieren op med endnu en førsteplads, og har nu - som den eneste - samlet maksimale otte "all-over"-point.

15 medlemmer var mødt op på den sidste martsdag, og de blev på årets hidtil varmeste dag (12 grader!) fordelt på fem triplehold, der spillede alle mod alle til ni point. Lasse Christensen var sammen med Alice Ibsen og Svend Hermansen og de vandt alle deres fire kampe. På andenpladsen kom Grethe Wiedemann, Henning Serup og Rasmus K. Christensen, mens Henning Jørgensen, Harry Duus og Hans Holten snuppede tredjepladsen.

Kirsten Madsen, der er forsvarende "all-over" mester, måtte for første gang i syv turneringer drage hjem uden rødvin. Hendes hold måtte endda lide den tort at slutte sidst uden sejre og indkassere tre nederlag på 0-9! I petanque er der ikke langt fra storhed til fald…

Næste turnering spilles skærtorsdag 12. april kl. 12.

30. marts 2001:

BESKEDEN ARBEJDSDAG

Solen skinnede lørdag 24. marts, mens blæsten gjorde sit til at tørre petanquebanerne. Alligevel var kun FEM mødt frem til den arbejdsdag, som bestyrelsen havde arrangeret for at få gjort petanqueanlægget forårsklart. Det var Alice Ibsen, Bodil Frederiksen, Svend Hermansen samt Irene og Henning Serup.

Der blev skrubbet og skuret til den store guldmedalje, ligesom banemarkeringerne blev gjort klar. Men selve grusbanen må vente med en behandling til en anden gang, hvor der er flere, der har tid/gider.

Efter godt tre timers intenst arbejde bød Alice Ibsen på en formidabel frokost i det fri for de få udvalgte.

Gemal Erik Ibsen var i ugens løb på arbejde på anlægget med sin boremaskine, ligesom han har snedkereret snoreholdere hjemme i privaten.

 

14. marts 2001:

KAOS TRUER HOLDKAMPENE

HOS PETANQUEFORBUNDET

15 LICENSSPILLERE var 13. marts samlet til møde for at planlægge den kommende sæsons kampe i Dansk Petanque Forbunds (DPF) holdturneringer, hvor vi stiller med to mandskaber. Efter at førsteholdet i fjor rykkede ud af Danmarksserien stiller begge hold op i DPFs laveste række, regionalturneringerne.

Mødet bød på noget af en ubehagelig overraskelse, idet turneringsprogrammet var kommet samme dag. Hidtil har man i regionalspillet afviklet kampene på hverdagsaftner over to måneders tid i foråret og en måned i efteråret. Nu skal der afvikles 3-4 kampe på en uge! Det er praktisk umuligt, så derfor vil flere kampe blive slået sammen i et "stævne" hos en af de involverede klubber. Noget der totalt smadrer planlægningen hos de to holdledere Henning Jørgensen og Gitte Pedersen. De første kampe skal spilles omkring weekenden 21.-22. april.

På mødet blev der også slået et slag for deltagelse i flere af de stævner, som afvikles hver weekend i sommerhalvåret. Jørgen Bo Wind og Harry Duus danner det såkaldte "Sus og Duus"-udvalg, der skal udvælge nogle turneringer, som er gode at deltage i. De to herrer rejser jævnligt rundt med deres kugler i weekenden.

 

12. marts 2001:

RØDVINSTURNERING I

MUDDER TIL ANKLERNE

SÆSONSTARTEN HAR aldrig fundet sted så tidligt som i år. 19 var mødt frem til årets første rødvinsturnering 10. marts og selvom der var otte graders varme i luften, var det koldt for dem med dårligt fodtøj. Der stod ikke direkte vand på banen, men den var mildest talt meget blød. Flere steder stod man i mudder til anklerne.

Petanquespillet var derefter. Det mindede mest af alt om at spille på stranden, idet det var umuligt at trille med kuglerne.

Efter fire timers spil blev Lasse Christensen og Harry Duus kåret som vindere med finalesejr over Gitte Helmer Pedersen og Lars DK Hansen. Harry Duus vandt også sæsonåbningen i fjor, mens andenpladsen til Gitte Helmer Pedersen var hendes første placering i mere end et år. På tredjepladsen kom sidste års "all over" mester Kirsten Madsen , der spillede sammen med Joe Johnston. Det var sjette gang i træk, at Kirsten Madsen kørte hjem med en flaske rødvin.

Rødvinsturneringerne spilles i år lørdag kl. 12 og det nye tidspunkt blev vel modtaget. Foruden de 19, der mødte frem til spil, dukkede yderligere en håndfuld spillere op for at kigge og hilse på.

  1. marts 2001:

GENERALFORSAMLINGEN

KLARET PÅ 32 MINUTTER

Selvom det var Fastelavns søndag, blev der ikke lavet meget ballade på petanqueafdelingens generalforsamling. 20 medlemmer var mødt frem og 32 minutter efter at Karl Wiedemann var blevet valgt til dirigent var det hele officielt overstået. Bestyrelsen må åbenbart have gjort det godt det sidste år, for der kom ingen mishagsytringer.

Formand Joe Johnstons beretning afslørede, at medlemstallet er steget fra 69 til 74, selvom kun ca. 50 har været aktive i 2000. Flere nye medlemmer var kommet til via sidste års nyskabelse "Ta-en-ven-med-turnering. Den vil blive gentaget i maj i år.

Ellers var alt ved det gamle: For få møder frem på den officielle træningsaften torsdag, men der har også været en svag tilbagegang i deltagerantallet til rødvinsturneringerne. Her blev Kirsten Madsen samlet vinder. De øvrige fire trofæer, der blev spillet om ved klubmesterskaber og Hornbæk Open, havde alle Joe Johnston med skiftende makkere som modtagere.

I Dansk Petanque Forbunds (DPF) regi måtte førsteholdet rykke ned til andetholdet i regionalspillet efter blot en sæson i Danmarksserien. Lidt bedre gik det i DGI-regi, hvor Bodil Frederiksens hold blev nr. 2 ved amtsmesterskabet.

I den kommende sæson stiller man uændret med to hold i både DGI og Petanqueforbundets turneringer. Der har været problemer med at få licensspillere nok til DPF-turneringerne, men det skulle være løst nu.

Regnskabet viste et overskud på godt 1600 kr. ud af en omsætning på 6.700 kr. Dermed er formuen oppe på knap 9.000 kr.

Mia Grøunlund ønskede ikke at fortsætte som kasserer og i stedet blev Alice Ibsen valgt. Der var genvalg til bestyrelsesmedlemmerne Lasse Christensen og Bodil Frederiksen samt til revisor Erik Pedersen.